V ulici, která vede vzhůru od vlakové zastávky Staré Splavy, se mi tenhle sen zhmotnil. Na dvorku Restaurace Alfa se tu vyhřívá zrzavý kocour Matýsek, z váz voní čerstvě natrhané kytky a mezi hosty se proplétá paní Marie a roznáší jídla, která připravil její bratr Vladimír.

Napravilovi svůj podnik otevírají jen na pět měsíců v roce, v zimě se vracejí do Prahy. Paní Marie se živí jako restaurátorka a její bratr je inženýr. Letní restauraci nedaleko Máchova jezera provozují už sedmnáct roků.
Pan Vladimír strávil několik let v Chorvatsku a středomořská kuchyně inspirovala i část jeho menu. Ryby, pro které Napravilovi jezdí do nedalekého Liběchova, připravují s čerstvými bylinkami. Pečené pstruhy paní Marie servíruje na tácu, pak přináší talíře s čtvrtkami vařených brambor, na kterých se roztéká máslo, a misky se zeleninou. Proužky papriky voní, jsou nakrájené teprv před chvílí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se