Jestli je v gastronomii v posledních letech něco "in", je to návrat ke kořenům - návrat k lokálním surovinám, babičkovským receptům typickým pro daný region a gruntovním chutím. V domácích kuchyních se tenhle trend zabydlel celkem rychle, restaurace ho ale zatím berou spíš jenom jako způsob, jak ozvláštnit menu.

Příjemným a odvážným zjevením je proto nový podnik na pražském Smíchově, c. & k. Restaurant U starýho Procházky. Menu je zde rozděleno geograficky, z každého regionu někdejšího rakousko-uherské monarchie nabízí předkrm, hlavní chod a dezert. Můžete se pustit jihotyrolskou cestou a začít debužírování lehkou cibulovou polévkou, ve které se vznáší opečený toast, nebo vsaďte na rustikálnější Halič a objednejte si chleba se škvarkovým sádlem zkombinovaný netradičně, ale chutně se strouhanými jablky.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se