Zdražuje kopr, hrášek i lidská práce. "Musíme vše promítnout do cen, zdražíme už letos v jednotkách procent," říká šéf Hamé Martin Štrupl. Společnost se také poohlíží po akvizici, Štruplovi by se líbila firma v mléčném sektoru. Máslo ale vyrábět nechce, budoucnost vidí v kojenecké stravě.

Podle šéfa jedné z největších potravinářských firem v Česku lidé víc nakupují prémiové výrobky, kam patří pomazánky nebo i dětská strava. Klasickým paštikám už se nedaří.

HN: Říká se, že existuje něco jako "paštikový index", tedy že platí přímá úměra mezi spotřebou paštik a stavebnictvím. Platí to?

Funguje to, protože stavební dělníci jsou našimi spotřebiteli. A bohužel nám stavebnictví poslední dobou moc nepomáhá, patří nyní mezi odvětví, která se příliš pozitivně nevyvíjí.

HN: Ceny surovin rostou, zdražíte?

Ano. Potřebujeme reagovat na vývoj. Dražší jsou suroviny, podle mého odhadu se zdraží i obaly, ale také lidská práce. Vše musíme promítnout do cen.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se