Pár dní předtím, než jsem se znovu setkal s Vaškem Routem nad touto single malt Scotch whisky, sklidili za naším plotem kolchozní lán pšenice. A byla to v pálence plná vůně čerstvě posekaného obilí, která mi vzpomínku vrátila. V chuti pak upoutal decentní ječný slad, který se potkal s kouřem na vzdálenost jednoho světelného roku, vanilka, tmavá čokoláda kombinovaná se zabroušeným ostnem citronu, cudný závoj cukru (kde se tam bere, je záhadou; kvasinky ho povýšily na alkohol a degradovaly na oxid uhlíku a udělaly to znamenitě), pomerančová zavařenina a jablko krátce po utržení. Náramně chutný zmatek s parádním jemně sladovým koncem.

Zbývá vám ještě 80 % článku

Co se dočtete dál

  • Co si myslí o Linkwood spisovatel a znalec whisky Jim Murray?
  • Kdy je datován její původ?
  • V jakých sudech zraje?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se