Tip:

Ochutnejte zapečené palačinky plněné citronovým créme brulée.

Z nabídky:

Novinkou podzimu jsou rodinné obědy servírované v mísách doprostřed stolu.

Novinkou podzimu jsou rodinné obědy servírované v mísách doprostřed stolu.

Tatarák v Babiččině zahradě melou přímo před hosty u stolu.

Tatarák v Babiččině zahradě melou přímo před hosty u stolu.
Adresa:

Babiččina zahrada

Tovární 536
Průhonice
www.babiccinazahrada.cz

Že se někde dobře vaří, to už dávno nestačí. Zajímavé a kvalitní restaurace přibývají v Česku raketovým tempem, a aby se odlišily, musí nabídnout ještě něco víc. Unikátní prostředí či pestrý kulinární program. Tedy jinými slovy neotřelé nápady a kreativitu.

Jedním z nejaktivnějších podniků v tomto směru je Babiččina zahrada v Průhonicích, která svým hostům nabízí ojedinělý "balíček" služeb. Ať už je to malý butik hotel s unikátní nabídkou masáží či fantastická zahrada, která patří k vyhledávaným svatebním lokacím (a pozor, květnové a červnové termíny se objednávají právě teď). V našem hledáčku je samozřejmě na prvním místě gastronomie, ale i zde podnik překvapuje gejzírem nápadů, když na podzim představil tři zajímavé a netuctové akce.

První z nich byla polévková olym­piáda, která zde probíhala v posledních dvou měsících. Díky ní víme, že z tuctu soupeřících polévek Čechům nejvíce chutnal hovězí vývar s játrovými knedlíčky, který za sebou nechal jihočeskou kulajdu a valašskou kyselicu. Pokud chcete vítězné polévky ochutnat, budou na menu po celý listopad.

Další novinkou je víkend ukrajinské kuchyně, během něhož se budou servírovat slavné vareniky, pelmeně či autentický boršč. Vareniky, tedy malé těstovinové taštičky, se obvykle plní brambory s cibulí, batáty či zelím, ale objeví se také ve sladké podobě s višňovou náplní.

Poslední novinkou podzimu je rodinný "babičkovský" oběd servírovaný přímo doprostřed stolu − tedy polévka v míse, kachna na pekáči s kastrůlkem zelí a dvěma druhy knedlíků či plněná vepřová krkovice s nádivkou, bramborové rohlíčky, restované houby s cibulí, česnekem a majoránkou. Vedle uvedených specialit je k dispozici stálé menu, rozkročené mezi českou klasiku a moderní evropskou gastronomii. Tam září třeba daňčí hřbet s kaštany a opečenými škubánky či pečené králičí stehno s hříbkovou omáčkou s foie gras.

Související