V České republice se v průměru zkonzumují čtyři kilogramy rybího masa na osobu ročně. To je podle Rybářského sdružení České republiky výrazně méně, než je průměr v Evropské unii, kde každý občan ročně sní jedenáct kilogramů. A světový průměr dokonce dosahuje šestnácti kilogramů.

"Spotřeba domácích konzumentů hovoří ve prospěch mořských ryb. Těch se zkonzumuje v průměru 2,5 kg na osobu ročně a sladkovodních pouze 1,3 kg," říká Martin Urbánek, zástupce ředitele Rybářského sdružení ČR.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se