Tip:

Ze sladkého potěší křupavé francouzské eklérky s pěnou z Baileys.

Z nabídky:

Novinkou jsou velké misky čerst­vých salátů s inspirací ve Francii, Itálii či Vietnamu.

Novinkou jsou velké misky čerst­vých salátů s inspirací ve Francii, Itálii či Vietnamu.

Hlavně večer potěší hosty bohatá kolekce kreativně připravených tapas.

Hlavně večer potěší hosty bohatá kolekce kreativně připravených tapas.
Adresa:

The Bistro

Londýnská 71
Praha 2
www.bistrolondynska.cz

Kosmopolitní podnik jako vystřižený z New Yorku či z Londýna zaujme příjemně noblesním interiérem i notně kreativní gastronomickou nabídkou, která je ozdobená řadou akcí. Jednou z nich je pocta street food specialitám, která probíhá pravidelně jeden víkend v měsíci a nese se ve stylu nenucené party s hudbou.

Naposledy zmapovala právě newyorské street food a hosté měli možnost ochutnat třeba legendární Reuben sendvič, tedy zapečený kváskový chléb plněný hovězím pastrami, zelím a sýrem. Jedinečnou kombinaci chutí spojoval ruský dresink. Další specialitou byla quesadilla s lehce zauzeným masem z vepřové plece, papriček jalapeňo a slavné osvěžující salsy pico de gallo, v níž hlavní roli hrají rajčata, cibule, koriandr a limetka.

Propojení jednoduché prezentace s autentickou chutí představuje zajímavou kulinářskou vizitku jednotlivých měst. A co bude dál? Na leden se chystá víkend ve stylu thajské uliční kuchyně, zatímco v únoru se hosté přenesou do indické Bombaje. Další novinkou jsou polední mísy salátů, opět namíchané ve stylu etnických kuchyní a označené s trochou nadsázky jako Vietnamec, Francouz, Američan či Řek. A jak dobře vědí milovníci vietnamské kuchyně, chuť vietnamského salátu bun bo nam bo je značně návyková. Ze stálé nabídky zaujme především kolekce stále se měnících tapas, nabízejících průřez moderní světovou gastronomií.

Oblíbené jsou tradiční dim sum knedlíčky s kachním masem, velkým hitem jsou křupavé krevety v kadaif nudlích s japonskou majonézou, stejně jako španělské krokety s chorizem. Z novinek potěší hummus připravený netradičně z pečené dýně, unikátní kombinace bramboráku s lososovým tatarákem či houbové karbanátky s mozzarellou a houbovým kečupem. Z hlavních pokrmů zaujme ryba dne podávaná s hlívou, slovenskou tarhoňou, marinovanými ředkvičkami a krevetovou omáčkou.

Související