Epidemie koronaviru na severu Itálie stále nabývá na síle a země každý den hlásí další a další případy nákazy. Nový virus má dopad na celou řadu odvětví, včetně výroby sýrů. "Parmazán vyrábí na 330 producentů. Téměř všichni přitom leží v provinciích, které silně postihla epidemie, tedy Reggio Emilia, Parma, Modena nebo Mantova," uvedl pro HN Nicola Bertinelli, šéf sdružení Parmigiano Reggiano, které zastupuje zájmy výrobců tohoto sýra.

"Je tedy nemyslitelné, že by všichni naši zaměstnanci zůstali vůči nemoci imunní. Takže jsme si vytvořili koordinační síť mezi jednotlivými producenty. Dali jsme dohromady síť lidí, například bývalé výrobce v důchodu nebo bývalé zaměstnance, kteří by mohli pomoci v případě, že bychom neměli dostatek personálu," dodal. Díky vzájemné solidaritě se tak podle Bertinelliho výroba parmazánu nezastavila.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se