Lyžařské areály mají sněhu málo nebo moc. A teď jim ještě hrozí, že na výrobu toho umělého jim bude chybět voda. 

Přesto, že pár dnů sněžilo až moc, leckterým areálům to nepomohlo. Spíš přívaly mokrého a těžkého "materiálu" nezvládají zpracovat. A pokud se oteplí, zase jim začne tát. Potřebují ho tak přikrýt vrstvou umělého. Což může být čím dál těžší.

Už loni začalo ministerstvo zemědělství zvažovat zrušení výjimky, podle níž skiareály neplatí za vodu z řek a povrchových zdrojů stejně jako jiní odběratelé. Tím, že odebírají velké množství v krátké době, totiž klesá šokově hladina vodních toků. Jedno sněžné dělo za minutu odebere zhruba tolik, co jeden až pět lidí za celý den. Šoky a promrzání obnažených koryt odnášejí jak živočichové, tak rostliny.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Týden v komentářích HN

Máte zájem o informace v širších souvislostech?

Zadejte Vaši e-mailovou adresu a každý pátek dopoledne od nás dostanete výběr komentářů, které se během týdne objevily na stránkách Hospodářských novin. Těšit se můžete na komentáře Petra Honzejka, předního ekonoma Tomáše Sedláčka, kardiologa Josefa Veselky a dalších. Výběr pro vás připravuje šéfeditor iHNed.cz Jan Kubita.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru